Algemene Voorwaarden Bedrijfsinfo Privacy Policy Neem contact op Sitemap

Cursus

Staticline square

Op zoek naar een spannende avontuurlijke nieuwe sport in conbinatie met een (strand) vakantie? Dan is een cursus parachute springen iets voor jou. Bij ons kun je zelf leren parachute springen. In deze introductie cursus leer je alles wat je moet weten om zelfstandig static line sprongen uit een vliegtuig te maken.

Opleidingen beginnen op maandagmorgen 09h30 en lopen tot en met vrijdag. De eerste opleiding begint op 28 april 2014. Maandagmorgen begin je direct met de grondopleiding. Je leert alles over de static-line parachute, het op de juist manier afspringen uit het vliegtuig, het vliegen van de parachute en hoe je een zachte landing maakt. Doordat elke actie uitgebreid behandeld wordt is de cursus erg progressief. Je krijgt ook een opleidingsboekje waar alles in staat zodat je het 's avonds nog eens rustig na kunt lezen. Bij mooi weer wordt dinsdag de eerste sprong gemaakt. Je maakt een totaal van 5 sprongen. Hierna ontvang je het static-line parachutespring brevet! Opleidingen beginnen op maandagmorgen 09h30 en lopen tot en met vrijdag. De eerste opleiding begint op 28 april 2014. Maandagmorgen begin je direct met de grondopleiding. Je leert alles over de static-line parachute, het op de juist manier afspringen uit het vliegtuig, het vliegen van de parachute en hoe je een zachte landing maakt. Doordat elke actie uitgebreid behandeld wordt is de cursus erg progressief. Je krijgt ook een opleidingsboekje waar alles in staat zodat je het 's avonds nog eens rustig na kunt lezen. Bij mooi weer wordt dinsdag de eerste sprong gemaakt. Je maakt een totaal van 5 sprongen. Hierna ontvang je het static-line parachutespring brevet!

Voorwaarden voor deelname:


 •   Minimum leeftijd van 16 jaar
 •   Geldige medische verklaring voor parachutespringen.
 •   Voor minderjarigen: handtekening ouders.
 •   maximaal 100 kg.
 •  

   

  1 pasfoto

  Kijk voor de beschikbare data op http://www.skydive-ameland.nl/

  Voor informatie en aanmelding bel: 0519-554880 of email: pcameland@gmail.com

   

  Accelerated FreeFall

   

  Klik op de foto voor een vergroting Een stuur brieving over het landings circuit tijdens de opleiding.

  Deze cursus wordt nog niet op Ameland gegeven. De nu volgende informatie is dan ook van Paracentrum Texel.

  AFF staat voor Accelerated Free Fall. Dit betekent niet dat u sneller naar beneden valt. Nee, het betekent dat u, zonder enige andere vooropleiding, na slechts zeven sprongen in staat bent om zelfstandig een vrije val te maken – de essentie van het parachutespringen! De AFF opleiding is het neusje van de zalm. Hoe werkt het?

  De AFF-cursus is opgebouwd uit 7, in moeilijkheidsgraad toenemende, levels (niveau’s). Voor elk level zijn een aantal doelen gesteld die men, alvorens over te kunnen gaan naar het volgende level, dient te halen. Tijdens de eerste 3 AFF-sprongen wordt u door twee, speciaal gebrevetteerde AFF-instructeurs, begeleid. Vanaf level 4 springt u met 1 instructeur.
  Doordat deze instructeurs u gedurende de gehele vrijeval begeleiden is het leerproces veel sneller dan bij de conventionele opleiding. Ten eerste omdat zij tijdens de vrijeval, middels handsignalen, “in-air”correcties doorgeven zodat u die aanwijzingen gelijk op kunt volgen. En ten tweede omdat zij door de directe betrokkenheid tijdens de sprong, veel beter in staat zijn om een juiste en gerichte evaluatie te geven.

  Een stuur brieving over de exit

  Van een van onze specialistische instructeurs krijgt u een individuele grondopleiding (tot maximaal 8 cursisten per opleiding). Deze is toegespitst op uw leertempo, ervaring en conditie en kan variëren van een halve- tot een hele dag. Het gaat dan om de essentiële technieken zoals het stabiel kunnen vallen, hoogtebesef, het beheersen van de reserveprocedure en het op de juiste manier openen van-en sturen met de hoofdparachute.

  Daarna vliegt u, samen met twee instructeurs naar een hoogte van 4 km. Zij begeleiden u vanaf de eerste seconde tot en met de laatste van de vrije val die ongeveer een minuut duurt. Tijdens de skydives corrigeren zij uw houding en letten op elk detail dat nodig is om een schitterende sprong te maken. Zelfs wanneer u op de afgesproken hoogte uw parachute niet zelf zou openen, is er nog niets aan de hand; de instructeur laat u geen seconde langer vallen dan verantwoord is en zal zonodig zelf uw parachute openen. AFF is parachutespringen vanaf de eerste seconde!

  Nadat uw square (matras vormige) hoofdparachute geopend is, vliegt u zelfstandig naar het vooraf bepaalde landingsgebied.

  AFF level 1Level 7 van de cursus is de examensprong. Tijdens deze sprong moet u laten zien dat u alle aangeleerde technieken goed beheerst. Na een geslaagde examensprong kunt u zelfstandig parachutespringen en is het tijd voor een feestje …………….!! 

  Deze cursus is ontwikkeld in de jaren tachtig, uitgekristalliseerd in de jaren negentig en nu de norm voor de gemotiveerde parachutist. Uiteraard bent u na zeven sprongen nog geen ervaren skydiver maar dat zult u met deze prima basis ongetwijfeld worden! 
  Kosten AFF-cursus: € 1270,= (inclusief instructie, begeleiding, sprongen, WA-verzekering,  materiaalhuur).

  Opening van de parachute

  Tevens kunt u, tegen meerkosten, een van de sprongen op foto/video/DVD laten vastleggen. Een van onze cameramensen springt dan mee en verzorgt een schitterende reportage van uw sprong. Dit kan ter plaatse bij onze balie worden geboekt en dient derhalve niet van te voren te worden gereserveerd.

  Level 7 van de cursus is de examensprong. Tijdens deze sprong moet u laten zien dat u alle aangeleerde technieken goed beheerst. Na een geslaagde examensprong kunt u zelfstandig parachutespringen en is het tijd voor een feestje …………….!!  Level 7 van de cursus is de examensprong. Tijdens deze sprong moet u laten zien dat u alle aangeleerde technieken goed beheerst. Na een geslaagde examensprong kunt u zelfstandig parachutespringen en is het tijd voor een feestje …………….!!  Level 7 van de cursus is de examensprong. Tijdens deze sprong moet u laten zien dat u alle aangeleerde technieken goed beheerst. Na een geslaagde examensprong kunt u zelfstandig parachutespringen en is het tijd voor een feestje …………….!!  Aanmelden via http://www.paracentrumtexel.nl/.

  Een trotse AFF cursist na zijn geslaagde level 7
  Voorwaarden voor deelname:

 •   Minimum leeftijd van 16 jaar
 •   Geldige medische verklaring voor parachutespringen.
 •   Voor minderjarigen: handtekening ouders.
 •   Neem contact op indien u meer dan 100 kg weegt.
 •   1 pasfoto’s
  Tandemsprong
  Cursus
  Cadeaubon bestellen

  De Tandemsprong
  Handycam reportage
  Cursus
  Route naar Skydive Ameland
  Openingstijden
  Adresgegevens
  Vliegtuigen

  © Copyright 2019 - Paracentrum Ameland - WizBizz Webwinkels